Sjamanistische Paarden Coaching

Via de ogen van een paard kijk je in de spiegel van je ziel.

Waarom Sjamanistische Paarden Coaching?
Het is mogelijk om een ‘out-door’ coaching gesprek af te spreken, of een workshop systemisch werken met paarden te volgen, waarbij ik op Sjamanistische wijze werk met behulp van paarden. Door paarden kun je op een bijzondere manier naar jezelf leren kijken.

Paarden zijn zeer hoog gevoelige en bewuste wezens en spiegelen wat ten diepste in ons leeft, niet wat we aan de buitenkant laten zien of pretenderen te zijn. Daar prikken ze doorheen, ze laten juist hun licht schijnen op onze blinde vlekken. Zij kennen immers geen dubbele agenda en ze zijn volledig in het hier-en-nu.
Op het moment dat er een disbalans is in de paardenkudde, zal de kudde alles doen om het evenwicht te herstellen om de overlevingskansen van de kudde te vergroten. Zij hebben lak aan ingewikkeld (emotioneel- of mentaal) gedoe. Zij willen alleen maar dat eenieder zijn of haar taak die hij/zij volgens de positie in de kudde heeft, naar behoren uitvoert zodat ieder kudde-lid veilig is. Alleen zo kan een prooi- en kuddedier immers overleven in de natuur; door bundeling van ieders kwaliteiten en krachten in de groep. Hoezo effectief leiderschap en teambuilding?!

De wetmatigheden die binnen het systemisch werken gelden, gelden ook binnen een kudde paarden: Naast het zorgen voor evenwicht in de groep, willen ook de paarden dat niemand buitengesloten of ontkend wordt. Daarnaast kent de kudde, net als ieder systeem, een rangorde, is er balans tussen geven en nemen en heeft ieder paard binnen de kudde, zoals gezegd, een plek en taak in die kudde. Voor mij is het coachen met paarden in dit opzicht een mooie aanvulling op het reguliere systemische werk dat ik al deed. Nu dus niet alleen opstellingen met twee-benigen, maar ook met vier-benigen mogelijk!

Wat levert Sjamanistische Paarden Coaching me op?
Op het moment dat je met paarden gaat werken en met je vraag de kudde, ‘het paardenveld’ binnenstapt, word je deel van hun kudde. Je wordt dan via het gedrag van de paarden gewezen op eventuele disbalansen die er in jou aanwezig zijn. Op deze manier proberen ze je bewust te maken wat er nodig is voor jou om in je eigen kracht te gaan staan en tevens op deze manier de kracht van de kudde te vergroten. In de opleiding tot Sjamanistisch Paardencoach heb ik de aanwijzingen van de paarden geleerd waar te nemen en te vertalen. Vanuit het Sjamanisme neem je in deze vertaling ook de informatie/natuurverschijnselen mee die vanuit de omgeving juist op dat moment ‘in het veld komen’.

Niet alleen de gedragingen van de paarden ten opzichte van jou als (tijdelijk) tweebenig kudde lid zijn daarbij relevant, maar ook de positie die ze ten opzichte van jou innemen en jij ten opzichte van hen en het gevoel dat je daarbij krijgt. In de dynamiek die ontstaat, ontvang je via de paarden waardevolle informatie ten aanzien van de vraag waarmee je de kudde, ‘het paardenveld’, in ging.


Twee werkvormen:

1. Individuele -of duo paardencoach sessie: Afhankelijk van de in te brengen problematiek kan een paardencoach sessie de vorm krijgen van een coaching gesprek met paarden, of een mini familie/systemische opstelling met paarden. Ik laat ons daarbij altijd leiden door de paarden! Zij spelen immers de hoofdrol en doorzien vaak eerder en veelal op een dieper niveau de patronen waarin we vastlopen in ons leven dan wijzelf. In een coaching met mensen praat je, in een coaching met paarden zwijg je en voel je vooral. De paarden leiden en wij volgen, teneinde inzicht te krijgen in de blinde vlekken die verhinderen om het vraagstuk neutraal, in al zijn facetten te kunnen beschouwen.

2. Aparte mini workshop dagen Sjamanistische Paarden Coaching: Tijdens de mini workshop wordt van 10.00u tot c.a. 13.00u systemisch gewerkt met behulp van de paarden en kunnen thema’s als voorouders, medicijnwiel, krachtdieren, balans tussen mannelijke energie/vrouwelijke energie, opvoedvraagstukken, familie issues, werk gerelateerde problemen, te maken keuzes etc. etc. opgesteld worden. Thema’s kunnen bij opgave al aangemeld worden. Afhankelijk van de beschikbare tijd en omstandigheden wordt uit de aangedragen thema’s een keuze gemaakt. Word je thema niet opgesteld, hoeft dit geen probleem te zijn. Vaak krijg je als representant in de opstelling van een ander namelijk minstens zoveel inzichten aangereikt. Ook hier laat ik me leiden door de wijsheid van de paarden hoe de dag uiteindelijk zal verlopen.

Voor wie?
Voor iedereen die genoeg heeft van al die dubbele agenda’s en eindelijk eens eerlijk advies wilt ontvangen en onbevooroordeeld en onbevangen in de spiegel naar zichzelf wilt kijken.

Voor iedereen die daarbij het lef heeft om zich te laten leiden door een paard, teneinde inzicht te krijgen in de blinde vlekken die verhinderen om een vraagstuk neutraal, in al zijn facetten te kunnen beschouwen. Je hoeft geen affiniteit met paarden te hebben. We gaan ook niet op een paard zitten/paardrijden.

Voor alle soorten vraagstukken waar je graag inzicht in wilt krijgen, bijvoorbeeld opvoedvraagstukken, familie issues, werk gerelateerde problemen, te maken keuzes etc. Maar ook thema’s als voorouders, medicijnwiel, krachtdieren, balans tussen mannelijke energie/vrouwelijke energie, etc.

Geen goed bedoeld advies van een vriendin waar je niet op zat te wachten, geen ‘ik weet wel wat goed voor je is en zal het wel even regelen’ reactie van je therapeut of een ‘ja maar ik heb het nog erger’ respons van de buurvrouw. Maar wèl een nuchtere, neutrale kijk vanuit het hier-en-nu die je, net als de paarden, helpt om in balans met jezelf en je omgeving, vanuit eigen kracht je weg te vervolgen, met twee benen stevig op de grond!

Via de ogen van een paard kijk je in de spiegel van je ziel…….


Investering.
- Een individuele Sjamanistische Paarden Coach sessie kost € 70 per uur en duurt ca. 1,5 uur inclusief voor- en nabespreking.
- Een duo sessie, waarbij een onderlinge relatie of een gezamenlijke vraag tegen het licht gehouden kan worden kost € 160 per sessie van ca. 1,5 uur, inclusief voor- en nabespreking.
- Een mini workshop Sjamanistische Paarden Coaching (10.00u-13.00u) kost € 50 p.p.
Groepsconsulten zijn mogelijk in de vorm van een mini workshop Sjamanistische Paarden Coaching of als Teambuilding sessie.
Teambuilding sessies worden op maat gemaakt, met bijbehorende prijsopgave.  

 

Data individuele/duo coaching sessies Sjamanistische Paardencoaching:
De paardencoaching sessies kunnen per blok van 1,5 uur geboekt worden op donderdagen 1000u of vrijdagen 1000u en 1200u.
Stuur mij een email met je voorkeurdata/tijdstip en ik kijk wat mogelijk is!
Locatie: Putterweg 23, 5941 AV Velden (gemeente Venlo). 

Data mini workshop Sjamanistische Paardencoaching:
De volgende zaterdagen in 2023: 

Aanvang: 10.00u, einde: 13.00u. Min. 6- en max. 10 deelnemers.
Locatie: Venweg 10, 5985 PB in Grashoek

 

De ‘Crew’: Julianne Driessen
Na een carrière als Fiscaal Juriste is Julianne Driessen inmiddels alweer jaren werkzaam in haar Praktijk True Colours te Venlo, waarin ze met veel plezier grote- èn kleine mensen coacht. Vooral hoog gevoelige kinderen hebben daarbij haar speciale aandacht. Zij heeft hiertoe diverse opleidingen gevolgd; van Kindercoach, NLP master practitioner, Bloesem- en Schüssler celzouten therapeute, tot systemisch werken als o.a. Paardencoach en nog veel meer… Waarbij haar eigen twee kinderen haar niet te vergeten met recht ervaringsdeskundig hebben gemaakt. Zij is het creatieve brein achter de kaartenset Celzouten in Beeld©, een revolutionair andere manier van werken met de Schüssler celzouten. Daarnaast zijn dieren en met name paarden haar passie en heeft ze via de spiegel van haar eigen paarden al de nodige zielenroerselen mogen uitwerken voor zichzelf en anderen. Door vanuit diep respect en met een open hart in samenwerking met de paarden hun onvoorwaardelijke liefde en wijsheid, alsmede hun onbevooroordeelde blik in te zetten tijdens de Sjamanistische Paarden Coaching, is werkelijk een nieuwe dimensie van coaching toegevoegd aan dit totale pallet van kwaliteiten.

Bijzondere (groei)momenten ontstaan als je je hart onvoorwaardelijk open durft te stellen om zonder oordeel te ontvangen, dat wat zich in het moment zelf aandient.

Lotus

Dest’e

Special guest: Wammes

 

Zin in?
Meld je dan aan via mij, Julianne Driessen/Praktijk True Colours, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of tel: 06-26478598 (svp je naam en telefoonnummer inspreken op de voicemail).
Aanmelding gaat op volgorde van binnenkomst- en betaling. Je ontvangt hiertoe een factuur van Praktijk True Colours. Zodra de betaling binnen is, is de aanmelding definitief en word je geacht kennis te hebben genomen van onderstaande tips & trics.
Afmelden van de workshop kan kosteloos tot 1 week voor aanvang. Bij afmelding na dit tijdstip zijn € 25 administratiekosten p.p. verschuldigd. Een individuele coaching/duo sessie kan kosteloos afgemeld worden tot maximaal 48 uur voor de sessie. Bij latere afmelding wordt de coaching sessie in rekening gebracht (noodgevallen uitgezonderd uiteraard).

 

Tips & Trics:
Uit respect voor de persoonlijke ruimte van de paarden, maar ook om de energie bij jezelf te leren houden en de paarden hun bij uitstek spiegelende werking te kunnen laten doen, worden de paarden tijdens een paardencoach sessie, of -workshop nooit aangeraakt!

Aangezien we buiten in de natuur werken is het handig om stevige (wandel)schoenen aan te doen die vies mogen worden. En omdat de paarden soms dichtbij/tegen je aan komen staan is het handig om niet al te nieuwe kleding/jassen te dragen, passend bij de weersverwachting op dat moment.

Indien de weersomstandigheden te extreem zijn, kan een coaching sessie of workshop door mij verplaatst of geannuleerd worden. Een workshop gaat alleen door bij voldoende deelnemers.

Volg altijd de aanwijzingen op van de paardencoach en indien aanwezig diens assistent(e), zodat de veiligheid van zowel de deelnemers als paarden gewaarborgd is. Julianne Driessen/Praktijk True Colours kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het verlies of schade aan kleding, sieraden of andere eigendommen.