true colours

Thee

Thee - Reishi thee

Artikelindex


Reishi thee.

In Japan betekent de naam Reishi 'rode paddenstoel'. In China is deze paddenstoel bekend onder de naam Lingzhi en wordt omschreven als 'paddenstoel der onsterfelijkheid'. 
Reishi is een paddenstoel met een lange geschiedenis, die duizenden jaren teruggaat.
Het is vooral voor Oosterse/Aziatische landen een belangrijke paddenstoel, want daar wordt hij in de Traditionele Geneeskunde al duizenden jaren gebruikt vanwege zijn bijzondere geneeskrachtige eigenschappen.
Vooral de rode Reishi-soort werd als sterk geneeskrachtig beschouwd. Reishi werd meestal bereid als thee of als heetwater extract. Allerlei ziektes konden ermee worden bestreden, maar ook voorkomen. Reishi werd door zijn algeheel regulerende werking toen al preventief gegeven, voor een gezond en lang leven.


Procedé.

In het vruchtlichaam van de Reishi paddenstoel komen vooral bepaalde suikers voor. Het vruchtvlees wordt eerst gedroogd voordat de bestanddelen worden gebruikt. In de sporen zitten andere belangrijke stoffen. Hiervoor is het echter wel noodzakelijk om de sporen eerst te breken zodat het harde omhulsel verwijderd kan worden. Vooral de inhoud van de sporen van de paddenstoel wordt beschouwd als de meest geconcentreerde, dus werkzame vorm van Reishi.


Gezondheid.

Reishi bezit eigenschappen die het immuunsysteem stimuleren ter bescherming van gezonde cellen en weefsels.  Door het ondersteunen van het immuunsysteem zorgt Reishi er ook voor dat normale eigen cellen niet als vreemde indringers worden aangezien.
Reishi wordt toegepast en ondersteund het volgende:

  • Auto-immuunziekten
  • Chemotherapie (afzwakking van de bijwerkingen)
  • Nerveuze klachten en angsten
  • Voorzorg tegen hartinfarcten
  • Slaapstoringen
  • Huidziekten
  • Diabetes en hoge cholesterol
  • Hart- en bloedvatproblemen (hoge bloeddruk en doorbloedingproblemen)
  • Allergieën
  • Astma
  • Voedingsmiddelen intolerantie
  • Maag-, darm- en leverklachten
  • Hepatitis A-B-C
  • Overgangsklachten


Smaak.

De smaak van Reishi is zoet, maar het vruchtvlees wordt snel bitter. Reishi wordt daarom vaak in capsules verwerkt waardoor de smaak minder relevant is.
Reishi thee wordt gemaakt van het poeder van de gedroogde en gemalen Reishi paddenstoel met als resultaat een enigszins bittere smaak. De bittere smaak geeft echter wel de mate van gezondheidsversterkende ingrediënten weer.