true colours

Reiki

Artikelindex

Reiki bestaat uit de Japanse woorden "Rei" en "Ki" . Dit wordt meestal vertaald als "universele levensenergie". In vele boeken en op internet wordt er uitleg over gegeven. Het is dan ook niet mijn bedoeling om dit hier uitgebreid te gaan beschrijven. Voor mij is het belangrijk dat het er gewoon is, overal om ons heen. Ki, de energie, de kracht die je kunt voelen en kunt uitdragen. Zoals de warme zonnestralen op je huid, de kracht van een stromende rivier, de baby in je armen, een welgemeende handdruk of een kus. Dat is Ki, energie die je mag ontvangen en verder mag geven.Even voorstellen.

Mijn naam is Henri Wijenberg en ik ben de echtgenoot van Julianne Driessen. Een aantal jaren geleden ben ik in contact gekomen met Reiki. In het begin vond ik het werken met energie maar vreemd. Mijn nieuwsgierigheid werd echter steeds groter. Ik wilde al een geruime tijd iets aan mijn persoonlijke ontwikkeling gaan doen, maar ik wist niet in welke vorm. Ik ben toen de Eerste graad Reiki gaan volgen. Ik kwam er achter dat Reiki toch niet zo vreemd is en dat je er mooie energierijke dingen mee mag doen; voor jezelf, maar ook voor anderen. Vooral de eenvoud en de praktische toepasbaarheid van de helingstechniek spreekt mij erg aan. Enkele maanden later heb ik dan ook de verdiepingscursus gevolgd en ben ik ingewijd in de Tweede graad.

Door deze cursussen en ook door actief Reiki toe te passen in mijn leven, maak ik steeds nieuwe persoonlijke ontwikkelingen door. Dit gaat met vallen en opstaan. Ik kom hierdoor steeds dichter bij mijzelf. Wie ben ik eigenlijk in wezen echt?, is de vraag die steeds vaker naar boven kwam. Om hier achter te komen en de blokkades die hier nog op zaten onder ogen te durven zien en op te lossen, heb ik de opleiding tot Reikimaster gevolgd. Ik heb het voorrecht gehad tot Reikimaster ingewijd te worden door een van de eerste Reikimasters in Nederland: Ton Driessen. Ton werd zelf weer direct ingewijd door Phyllis Furumoto (kleindochter van mevrouw Takata). Hierdoor is de 'Reikistamboomlijn' heel kort. Inmiddels mag ik als zelfstandig Reikimaster zelf Reikicursussen verzorgen. Ik zie Reiki in de eerste plaats als een investering in mijzelf. Daarnaast is het fantastisch om anderen met behulp van Reiki en de door mij opgedane ervaringen te helpen op fysiek-, emotioneel-, mentaal- en spiritueel gebied.