true colours

Sjamanisme

Artikelindex

Sjamaan betekent zich aansteken, verbranden, met hitte of vuur werken. Een sjamaan is meester van de energie, van het vuur als medium van verandering. Een sjamaan heeft toegang tot en contact met wezens uit andere dimensies. Hij kan hiertoe willekeurig zijn lichaam verlaten (uittreden) om op reis te gaan in de onzichtbare, geestelijke wereld. In mijn geval heb ik onder andere contact met de wereld van de overledenen, de engelensferen, galactische dimensies, de kinderwereld, de dierendimensie en de natuurwezens.Wat is Sjamanisme?

Sjamaan betekent zich aansteken, verbranden, met hitte of vuur werken. Een sjamaan is meester van de energie, van het vuur als medium van verandering. Een sjamaan heeft toegang tot en contact met wezens uit andere dimensies. Hij kan hiertoe willekeurig zijn lichaam verlaten (uittreden) om op reis te gaan in de onzichtbare, geestelijke wereld. In mijn geval heb ik onder andere contact met de wereld van de overledenen, de engelensferen, de kinderdimensie, de dierendimensie en de natuurwezens.

De weg tot sjamaan kan op twee manieren bewandeld worden. De eerste weg is in de leer gaan bij een ervaren sjamaan. De tweede weg is begeleiding uit de onzichtbare wereld door geestelijke wezens die als leraar en bijzondere bescherm- of hulpgeesten optreden. Deze tweede weg is mijn weg. Mijn belangrijkste spirituele meester is White Eagle (o.a. bekend van de White Eagle serie, gechanneld door het medium Grace Cooke) geweest.

Een van de belangrijkste fasen op deze leerweg is 'de ervaring van de eigen dood en wedergeboorte'. Daarmee begint de intrede in de ware roeping als volleerd sjamaan. De sjamaan krijgt tijdens dit ritueel zijn persoonlijke geneeskrachtige gebied toegewezen, samen met zijn eigen bondgenoten, hulp- en beschermgeesten en krachtvoorwerpen. Op 31 maart 2005 heb ik deze inwijding ontvangen en daarbij als speciaal aandachtsgebied toegewezen gekregen; heling van kinderen (en gezinnen), dieren en Moeder Aarde. Mijn 'ervaring van de eigen dood en wedergeboorte' was daarbij het verlies van ons zoontje Ambor na zestien weken zwangerschap. Dit verlies betekende voor mij een les in nederigheid, respect voor het leven en het opnieuw durven vertrouwen in mijn (vooral vrouwelijke) scheppingskracht. Deze scheppingskracht mocht ik opnieuw geboren laten worden en de hele ervaring, hoe triest ook vanuit puur aards niveau bekeken, heeft mij uiteindelijk enorm verrijkt.

winterspirit